Yoga Nature Retreat

Yoga Nature Retreat

31 mei tot en met 5 juni 2020

ONLINE AANMELDEN

Reis mee met het 6-daagse Yoga Nature Retreat en duik in de wereld van Gentle Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Pranayama, reiki, aroma’s en prachtige belevenissen in de natuur!

In de ochtenden bewegen we op het ritme van onze ademhaling in Gentle Vinyasa Yoga sequences van de ene asana naar de andere en in de avond vertragen en verstillen we in zachte Yin houdingen. Daarnaast duiken we de natuur in en zullen we Oostenrijk en haar prachtige landschappen beleven en onvergetelijke momenten meenemen.

© TVB Sankt Anton am Arlberg

Reisinfo
Het Yoga Nature Retreat wordt georganiseerd door GO FOR MOUNTAINS in samenwerking met Ilona Wijnands (Ilona Lucia Yoga & Reiki) en Eva Fischer (Embrace – your life journey). 

Reissom
De reissom voor het Yoga Nature Retreat bedraagt € 790 p.p.

Bij de reissom inbegrepen is:

 • Accommodatie op basis van volpension (ontbijt, lunch, avondeten)
 • 9 yogasessies van 1,5 uur, inclusief meditaties en pranayama
 • Overige activiteiten (begeleide bergwandelingen in de natuur, diverse natuurworkshops, natuurrijke relaxmiddag aan de Lonka)
 • Onbeperkt gebruik van koffie, thee, water, fruit

Niet inbegrepen in de reissom is:

 • Vervoer
 • Indien van toepassing ophaal- en terugbrengservice Airport Salzburg of Radstadt Bahnhof.
 • Indien van toepassing toeslag 1-persoonskamer
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Optioneel ter plekke te boeken: reikibehandeling, massage

Deelnemersaantal
Het Yoga Nature Retreat wordt georganiseerd voor maximaal 14 deelnemers. Op deze manier kunnen wij elke deelnemer voldoende persoonlijke aandacht geven. Het minimale deelnemersaantal bedraagt 10 personen. Gezien het aantal vooraanmeldingen spreekt het voor zich dat wij er alle vertrouwen in hebben dat het minimale deelnemersaantal bereikt wordt. Uiterlijk 28 februari zal gecommuniceerd worden of de reis plaats vindt.

Accommodatie
Tijdens het Yoga Nature Retreat verblijven wij in Apartment Hotel Garni Christophorus in Mariapfarr, Oostenrijk.

We hebben de beschikking over een luxe chalet met 3 x 2-persoonsslaapkamers en 2 appartementen met in elk appartement 2 keer een 2-persoonskamer. In totaal dus 7 kamers met in elke kamer plaats voor 2 personen. Uiteraard is het mogelijk ook een 1-persoonskamer te boeken. Hiervoor geldt dan wel een toeslag van € 25 per persoon per nacht (toeslag € 225 op de basis reissom). Heeft u andere wensen met betrekking tot de accommodatie, dan kunt u deze op het aanmeldingsformulier aangeven.

Mariapfarr en omgeving
Mariapfarr is gelegen in de regio Lungau in het zuiden van de provincie Salzburg. De Lungau is door de Unesco erkend als biosferenpark. Dit betekent ongerepte en grandioze natuurervaringen. Bovendien staat de Lungau bekend als de regio in Oostenrijk met de meeste zonuren.

Verzorging
Het Yoga Nature Retreat is op basis van volpension (ontbijt, middageten en avondeten). De verzorging is in principe vegetarisch. Indien u bijzondere wensen heeft, dan kunt u dit op het aanmeldformulier aangeven.

Vervoer
Het Yoga Nature Retreat is exclusief vervoer. Wij geven u enkele reismogelijkheden:

Vliegtuig
De voordeligste vluchten vindt u vanaf Airport Cologne (Keulen) naar Airport Salzburg. Graag halen wij u bij Airport Salzburg op.
– Heenreis 31-5-2020: CGN-SZG 12:50 uur
– Terugreis 5-6-2020: SZG-CGN 10:45 uur

Wilt u een transfer van en naar Airport Salzburg, geef dat dan aan op het aanmeldingsformulier.

Trein
Reizen met de trein is natuurlijk ook een optie. Wilt u met de trein reizen, dan halen wij u graag op bij Radstadt Bahnhof. Radstadt Bahnhof is het dichtstbijzijnde grotere treinstation.
Wilt u een transfer van en naar Radstadt Bahnhof, geef dat dan aan op het aanmeldingsformulier.

Auto
Indien u zelf met de auto reist en nog enkele medereizigers mee wilt nemen om zo kosten te delen, of als u graag van een carpoolgelegenheid gebruik maakt, geef dat dan aan op het aanmeldformulier. Wij zullen u helpen om carpoolvraag en -aanbod bij elkaar te brengen.

Yoga
Tijdens het Yoga Nature Retreat zullen minimaal 9 yogasessies door Ilona en Eva aangeboden worden. Daarnaast zullen we onder begeleiding van onze bergwandelgids Vincent veel op pad zijn in de natuur.

Vinyasa yoga

Vinyasa Yoga is een dynamische Yoga vorm. Je beweegt op het ritme van de ademhaling van de ene pose naar de ander. We passen krama’s, verschillende levels in de yoga houdingen, toe om de houdingen in verschillende levels op te bouwen. Hierdoor creëren we de mogelijkheid om de asana’s (yoga houdingen) te beoefenen in verschillende fases waarin iedereen op zijn/haar behoefte verdieping kan vinden. Stapsgewijs de asana’s opbouwen geeft lichaam en geest de ruimte om te ervaren en vanuit innerlijke kracht te groeien.

Door de focus op je ademhaling onstaat er een meditatie in beweging waardoor je helemaal in het moment kunt zijn. Het is meer dan alleen in de fysieke houdingen bewegen en zijn, je wilt de prana, de levensenergie ontwaken en laten stromen door je hele lichaam.

Tijdens dit retreat bewegen we in zachte, vloeiende vinyasa sequences waarin bewegen in bewustwording en ontspanning centraal staat. We passen rustige, ritmische bewegingen, pulsatie en herhaling van de bewegingen toe om ruimte te creeren in het lichaam. We verdiepen en verlengen de ademhaling en bewegen op een rustig tempo, met zachtheid, van de ene houding naar de ander om harmonie te creëren tussen lichaam en geest.

Yin yoga
Yin yoga is een stille vorm van yoga, waarbij je niet je spieren gebruikt om in een houding te komen, maar de zwaartekracht je gaat helpen om dieper in de pose te verzinken. Yin yoga stimuleert bindweefsel en maakt het sappig, wat een positief effect heeft op de beweeglijkheid van je gewrichten en botten. Je houdt de poses langer aan dan in de dynamische vormen van yoga. Omdat je lang in een houding blijft, zul je in Yin yoga meer zittende en liggende houdingen tegenkomen. Al naar gelang de tijd, zul je merken dat door een betere doorbloeding en watercirculatie in het bindweefsel, ook je spieren meer ruimte gaan krijgen. Dit helpt je weer verder in dynamische vormen van yoga.

Lichaambewustzijn
Yin yoga helpt je te accepteren dat jouw lichaam uniek is en dat er voor jouw anatomie een passende houding bestaat. Je eigen lichaam is dus het uitgangspunt. We gaan samen op zoek naar punten die je tegenhouden om verder te komen in een pose. Ik reik aanpassingen aan die het voor jou mogelijk maken om ondanks een anatomische blokkade toch het gebied rondom deze blokkade te gaan openen, versoepelen en verkennen. Hiermee maak je ruimte in een gebied waarvan je wellicht nooit had gedacht dat het mogelijk was. En dat werkt natuurlijk vanzelfsprekend door in je leven. Ook op emotioneel vlak maakt Yin yoga ruimte. Je voelt je na de les als herboren doordat je met Yin yoga loslaat wat je niet meer nodig hebt.

Wandelen en Zijn in de natuur
Naast de yogasessies zullen wij gezamenlijk veel tijd doorbrengen in de natuur. Er zullen diverse bergwandelingen gemaakt worden. Zo ontdekken we de mooiste plekjes die de prachtige omgeving te bieden heeft. Een bezoek aan het Weißpriachtal staat zeker op het programma. Afhankelijk van de animo en de conditie binnen de groep staat er ook een intensieve bergmerenwandeling op het programma. Daarnaast nemen we zeker een duik in het kraakheldere en verfrissende water van de Lonka.

De bergwandelingen en overige activiteiten worden begeleid door Vincent en zullen worden aangepast aan de wensen van de reisgroep.

© TVB Lungau

Wie wij zijn

Ilona Wijnands

Hoi, ik ben Ilona en houd er enorm van mensen te inspireren in hun kracht te gaan staan. Via yoga, meditatie, de ademhaling en lichaamsbewustzijn breng ik mensen naar hun eigen veilige basis, om hen te laten ervaren, hoe krachtig ze zijn. Yin yoga is mijn passie en mijn grootste inspiratiebron. De eenvoud van Yin, zet mij met twee voeten krachtig op de grond én evenaart de eenvoud en stilte die ik ben. Om mensen juist vanuit die stille kracht, dichtbij hun voelen en intuïtie te brengen, ze juist dankzij die stilte, hun eigen levendigheid te laten voelen, dat vind ik magisch mooi! Intuïtief leiderschap in mijn eigen yogastudio, Ilona Lucia Yoga & Reiki, is wat juist van de grond kwam, door te omarmen wie ik ben, in al mijn facetten. 

Ik geloof dat ik met mijn zachte energie, mag openbreken wat vastzit en er bij mij ALTIJD ALLES er mag Zijn. Ik word enorm blij van de charmes van de seizoenen, van wandelen en dansen, van schrijven, van heerlijk eten, samen met goed gezelschap, van het aards vertalen van spiritualiteit, van nieuwe plekken ontdekken…van och, van zoveel, juist doordat in elk moment iets heel moois zit! En dat alles wil ik ook jou laten voelen in Oostenrijk: de kracht van eenvoud it is!

Eva Fischer

Yoga is sinds 12 jaar een belangrijk element in mijn leven. Hatha yoga is lang een basis geweest in mijn eigen yoga beoefening. In 2015 kwam ik in aanraking met Vinyasa yoga, een dynamische vorm van yoga. Tijdens de Vinyasa yoga opleiding is de liefde om yoga te delen met anderen gaan openbloeien. Ik heb een achtergrond in dans en bij Vinyasa yoga komt beweging en bewustzijn op een prachtige wijze samen. Ik heb me in Prana Vinyasagespecialiseerd, een yoga vorm waarin bewegen met de flow van het leven, je eigen levensstroom omarmen en verbinding creëren met het doel van je leven, centraal staat.

Met energie, enthousiasme, dynamiek, zachtheid, diepgang en ontzettend veel plezier leef ik mijn passie voor bewegen in bewustzijn op een prachtige wijze. Ik breng flow in groepen binnen een zachte en dynamische vorm waarin ik ieder uitnodig om ruimte te creëren in lichaam en geest en jezelf te openen naar je eigen kern en de essentie van je leven.

Leven in de stroom van het leven betekend bewegen met de stroom van het leven. Beweging creëert ruimte, ruimte om jezelf te ontmoeten in het moment en jezelf stapsgewijs te openen van binnen naar buiten.

Yoga leeft in ons allemaal. Vanuit mijn hart deel ik yoga met passie en liefde met anderen.

Vincent Ackermans

Mijn naam is Vincent en ik woon al 10 jaar in Oostenrijk. Het liefst vertoef ik buiten in de natuur. Daar waar bergen, bossen, meren en kabbelende riviertjes zijn, voel ik mij op mijn best. Met mijn reisbureau GO FOR MOUNTAINS organiseer ik groepsreizen in Oostenrijk voor scholen, bedrijven, verenigingen en families. Op die manier probeer ik mijn passie voor dit fantastische land met zoveel mogelijk mensen te delen. In 2016 kwam ik in aanraking met yoga; een ervaring vergelijkbaar met het gevoel boven op een berg te staan. Ik kijk er naar uit met een kleine groep bijzondere mensen, nog meer bijzondere momenten te gaan ervaren tijdens dit Yoga Nature Retreat.

© TVB Obertauern

Overige Reisinformatie en reisvoorwaarden

Betalingsvoorwaarden
Nadat wij het aanmeldingsformulier van u hebben ontvangen, sturen wij u per email een aanmeldingsbevestiging. Bij deze aanmeldingsbevestiging vindt u bovendien een factuur reissom. Uw boeking is definitief zodra wij uw aanbetaling van € 150 hebben ontvangen. U ontvangt vervolgens per email een boekingsbevestiging. De restant reissom dient uiterlijk 3 weken voor aanvang van de reis te zijn overgemaakt.

Annuleringsvoorwaarden

 • Annuleringen tot 3 maanden vóór aanvang van de reis (annulering vóór 31 januari 2020) zijn geheel kosteloos. U krijgt ook uw aanbetaling terug.
 • Bij annuleringen tot 4 weken vóór aanvang de reis (annulering vóór 3 april 2020), brengen wij u € 150 in rekening. Uw aanbetaling wordt in dit geval niet terugbetaald.
 • Bij annuleringen ná 4 weken en tot 1 week (annulering tot 24 mei 2020) vóór aanvang van de reis, brengen wij u 75% van de reissom in rekening.
 • Bij annuleringen ná 1 week vóór aanvang van de reis, kunnen wij u helaas geen gemaakte kosten terug vergoeden.

GO FOR MOUNTAINS behoudt zich het recht bij minder dan 10 aanmeldingen de reis te annuleren. Uiteraard worden de deelnemers in dit geval geen kosten berekend en worden alle (aan)betalingen tot dusver teruggeboekt.

Uiterlijk 28 februari 2020 zullen wij – afhankelijk van het geboekte aantal deelnemers – een definitief besluit nemen wat betreft doorgang van de Yoga Nature Retreat. Indien het minimale deelnemersaantal bereikt is, zullen wij u hiervan middels email meteen op de hoogte stellen. Een en ander om u in de gelegenheid te stellen vroegtijdig vliegtickets te boeken indien u ervoor kiest met het vliegtuig te reizen.

Verzekeringen
In de basisreissom is geen reis- en/of annuleringsverzekering inbegrepen.

ONLINE AANMELDEN